----------------------------------------

Dressuur_instructie

-----------------------------------------

Ga naar Nieuws uit 2017

Nieuws - 2018

10 juni – 4e plaats voor High Hope in Subli Etten-Leur

Opnieuw een reis naar Etten-Leur, maar dit keer zonder autopech! High Hope had flink de turbo aan staan en leek zelfs wat onder de indruk van de entourage, iets wat zij tot nu toe nog niet eerder had.
Helaas ging het aanspringen in galop mis, maar verder was het een nette proef, welke goed was voor de gedeelde 4e plaats met 79.0 punten bij de 4 jarigen.

High Hope

High Hope


9 juni – Kenzo Zadelmak

Een klein kanonnetje van Desperado x Uptown x Elcaro. Hij heeft graag de turbo aan, maar leert langzaam aan zijn energie beter te doseren. Inmiddels is hij ver genoeg om gereden te worden en binnenkort komt zijn eigenaresse hem voor het eerst rijden!

Kenzo

Kenzo


8 juni – Han Solo maakt Z1 debuut tijdens dressage@Blom

Wat een mooie wedstrijddag had moeten worden met het debuut van Han Solo in de klasse Z1 in het vooruitzicht werd een regelrechte ramp!
Na een uur file Op de A16 kreeg de vrachtwagen ook nog een klapband en het wachten op een bergingswagen en vervolgens de wegenwacht duurt errrrg lang als je op wedstrijd moet.
Door alle pech kwam Emma 2 uur later dan gepland aan op de prachtige locatie in Etten-Leur , waardoor de hele eerste proef al was afgelopen en er nog ongeveer 2 minuten tijd was om voor de tweede proef los te rijden. Lieve Hans deed zijn uiterste best maar was uiteraard nog niet goed opgewarmd om een top proef te lopen. Het werd een middenmootje en Hans krijgt vast een andere keer wel een eerlijke kans om zijn talenten in de ring te laten zien.

Han Solo

Han Solo
Han Solo M (Cadans x Negro) Dressage@Blom Etten-Leur


7 juni – Avondwedstrijd in Delft

De Delftse zomerconcoursen duren nog steeds voort. Nadat vorige week woensdag werd begonnen  met de Subli cup was het vanavond Genius die 2 proeven in het Z2 mocht lopen. Helaas was de chauffeur in de eerste proef niet zo goed bij de les, waardoor een aantal slingertjes ontstonden. De tweede proef was alweer iets beter. Uiteindelijk werden zij tweede met 228.5 en eerste met 233 punten. Dit betekende een spectaculaire ereronde!!!

Zomerconcours


3 juni – La marelle zadelmak

De volle zus van Salvador is alweer een aantal weken in Nederland en na een periode van training aan de longe was ze klaar om gereden te worden. Ze gaf meteen een fantastisch gevoel onder het zadel en liet zich erg gemakkelijk rondsturen. Veel balans en buiging in de gewrichten. Opnieuw een top paard van deze Zweedse fokkers!

La Marelle
Sezuan x Sandro Hit x Donnerhall x Classiker

La Marelle


31 mei – artikel in BIT Magazine

Voor een artikel over de aanschaf en opvoeding van jonge paarden werd Emma een aantal vragen gesteld door BIT Magazine:

Bit Magazine

https://www.bitmagazine.nl/instructie/tips-voor-jonge-paarden/94130/


30 mei – High Hope wint Subli cup in Delft

Met een fantastische score van 80.6 punten werd de Zweedse wondermerrie High Hope gekroond tot winnares van de Subli Cup in Delft. Ze was bijna 2 maanden niet mee geweest en had er enorm veel zin in! Dit uitte zich in een expressief draf en galop stuk! De Jury was enorm van haar gecharmeerd en hadden van de proef genoten.
In de media:

Hoefslag

https://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/dressuur/emma-hooven-high-hope-is-wonderkind.html

Horses NL

https://www.horses.nl/sport/emma-van-den-hooven-stuurt-sezuan-dochter-naar-8060/

High Hope
HH tijdens de proef

Foxy Lady
Foxy Lady mocht dit keer de prijsuitreiking lopen.

Salvador
Heel speciaal was dat Geert-Jan Raateland op de tweede plaats eindigde met Sezuan zoon Salvador, welke hij vorig jaar bij Emma heeft gekocht. Met een mooie 80.4 punten waren de eerste en tweede plaats voor de fokproducten van Caflin AB uit Zweden, waar Emma inmiddels al meer dan 4 jaar mee samenwerkt.


21 mei – Genius wint opnieuw voorronde CHIO Zuid Holland cup

Tijdens het Pinksterweekend werden zoals elk jaar de selectierondes verreden voor de Zuid-Holland cup op het CHIO Rotterdam. Er hadden zich 37 verenigingen ingeschreven en slechts zeven van hen kregen een felbegeerde startplek. Er zijn ook individuele prijzen te winnen en met een wedstrijd die over 2 dagen verdeeld is zijn de rubrieken altijd erg groot. Vorig jaar wist Emma hier met Genius het Z1 te winnen en dit jaar stonden zij opnieuw bovenaan in het Z2!! Een bijzondere prestatie.
Het team van de Prinsenhofruiters bestond verder uit:
Parel van Rooijen en Sylvia de Bode in het M1 en Caroline Buizer in het Z1. Sylvia behaalde de 10e prijs in het M1 en Caroline de vierde prijs in het Z1. Mede door de winst van Emma en Genius is Team Prinsenhof op een vierde plek geëindigd en daarmee ruimschoots door naar CHIO Rotterdam!
De zusjes Kirstin en Alexandra van der Peijl die beiden bij Emma trainen zijn dankzij de monsterscore van Kirstin in het M2 ook geplaatst voor het CHIO met hun team van Rv de Bliss.

Zuid Holland Cup
Emma, Parel, Sylvia en Caroline klaar voor het CHIO!

Zuid Holland Cup


29 april – Genius wint Amalia Concours

Het Amalia concours wordt ieder jaar eind april georganiseerd door de rijvereniging waar Emma lid van is; de Prinsenhofruiters uit Hazerswoude-Dorp. Er zijn vele extra prijzen te winnen en dat maakt dat deze wedstrijd vaak al weken van te voren vol is. Voor vier leden van de Prinsenhof die in de klassen M1-ZZL aan de start komen is er ook nog een teamplek te behalen voor de CHIO Rotterdam Zuid-Holland cup.
Dit is natuurlijk waar Emma voor ging.. Het was voor Genius zijn debuut in de klasse Z2, maar dat weerhield hem er niet van om meteen de eerste proef te winnen met 237,5 punten! De tweede proef werd hij derde omdat Emma te veel de turbo aan had ging het bij het binnenkomen en de eerste drafverruiming even mis. Op dag twee wonnen zij beide Z2 proeven met opnieuw prachtige scores. Door deze prestaties mocht Emma tweemaal de dagprijs ophalen en uiteindelijk ook de overall prijs voor het hele weekend. Het mooiste was dat zij met Genius voor de derde maal op rij is opgenomen in het CHIO team dat met Pinksteren gaat strijden om een ticket voor CHIO Rotterdam.
Nog een fantastische prestatie kwam van leerlinge Ingrid Moerman die met Guapomunde de kür op muziek dik wist te winnen met ruim 71%.

Amalia


2 april – HH vierde in Finale Horsefood

Na haar grandioze overwinning in Aalsmeer werd HH uitgenodigd voor de grote finale in Berkel-Enschot waar de beste 4 jarigen van heel Nederland bij elkaar kwamen. Hier wist zij een mooie 4e plaats te behalen met 80.9 punten!

High Hope


22 maart – Kahlua zadelmak

Op 1 maart kwam deze 3 jarige merrie van Negro x Vivaldi x Samba Hit uit de opfok van Stal de Vrijhoeve en 3 weken later kon Emma haar al makkelijk rondsturen. Een fijne bewerkbare merrie met de juiste instelling!

Kahlua
Emma ondersteboven op Kahlua terwijl groom Pien de merrie vasthoudt

Kahlua


17 maart – Horsefood Han Solo M

Nadat Hans anderhalf jaar door zijn eigenaresse werd gereden is hij nu weer terug in training bij Emma. Dus werd het wel weer eens tijd voor een leuke wedstrijd en namen we hem mee naar Berkel-Enschot voor de nieuwe zes jarigen rubriek van de Horsefood dressuur talent. Het niveau bij de zesjarigen was hoog en er worden oefeningen op Z2 niveau gevraagd. Hans deed zijn uiterste best en behaalde een zesde plaats met 75%.

Han Solo

Han Solo


6 maart – Inge Broeken wint Grand Prix debuut!

Op de super mooi aangeklede subtop wedstrijd in Bathmen was het dan eindelijk zo ver! Na een aantal keren inter ll gestart te hebben mocht ze dan nu eindelijk haar eerste Grand Prix proef rijden.
Het was toch nog wel heel spannend om te doen  en Cavendish kreeg het eerste rondje een beetje last van plankenkoorts in deze heftige entourage. Maar Inge wist het handig op te lossen en reed haar proef uit. Dit bleek later genoeg te zijn om de rubriek te winnen en daarna volgde een stoere ereronde!

Horsefood


3 maart – High Hope oppermachtig in Horsefood Dressuur Talent

Met een fantastische score van maar liefst 87 punten werd onze top merrie High Hope gehuldigd als winnares van de Horsefood Dressuur Talent te Aalsmeer. Voor de draf, galop, gedragenheid&souplesse en algemene indruk kreeg zij negens en voor stap en exterieur achten. De jury was lyrisch over haar kwaliteit en nodigde de combinatie uit voor deelname aan de finale op 2 april te Berkel-Enschot.

Horsefood


18 februari – Hengstschau Duitsland

Op het hoofdkwartier van het Oldenburger stamboek in Vechta werd de Zweedse fokker Lise Dyröd van Caflin AB Dressage Horse Breeding gehuldigd voor de prestaties van haar wondermerrie High Hope op de merrie test in juni 2017. Als amazone was Emma ook uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het was een leuke middag gevuld met hengstenshows van 5 verschillende stoeterijen.

Hengstshau
Alle fokkers die door Gestüt Peterhof werden gehuldigd kregen een mooie foto mee.


3 februari – Inge broeken wint weer!

De fanatieke amazone en haar knappe zwarte Cavendish flikken het opnieuw; op de subtopwedstrijd te Barsingerhorn mochten zij het oranje lint ophalen in de gecombineerde rubriek Inter ll/Grand Prix.
Het was een nette proef en voor het eerst kwamen nu ook de eners goed uit de verf.
Nu deze combinatie wat meer gewend is aan dit niveau kan er in de training gewerkt worden aan nog meer expressie in de piaffe en passage onderdelen.

Cavendish
Pirouettes zijn een specialiteit van Cavendish.


22 januari – Onder het mes

Ruim tien jaar geleden brak Emma haar been toen een jong paard tijdens het uitstappen over zijn eigen voorvoeten struikelde en daarbij dwars door de omheining van de buitenbaan naar beneden viel in een naastgelegen greppel. Er werden toen een plaat en 6 schroeven op haar kuitbeen geplaatst. Iedere winter kreeg zij hier meer en meer last van, waardoor nu toch het moment was gekomen om het materiaal te laten verwijderen. Nu volgt hopelijk een voorspoedig herstel, zodat zij snel weer te paard kan!

Emma
Voor

Emma
Het potje met de plaat en schroeven werd na de operatie mee gegeven


10 januari – Jaydonaé op transport naar Zweden

In de avond kwam de grote vrachtwagen van Marcel Jordan transport het erf op rijden. De jonge schimmel ruin van El Capone mocht aan zijn lange reis beginnen.  De chauffeur hield ons en de nieuwe eigenaren keurig op de hoogte van de vorderingen. Na enkele dagen kwam hij super fit aan op zijn gigantische nieuwe stal en al gauw kon zijn nieuwe amazone met hem aan de slag! Wij wensen zijn iedereen heel veel succes en plezier met dit leuke paard!!

Jaydonae
Vlak voor vertrek vanuit Hazerswoude

Jaydonae
Op zijn nieuwe adres in de Zweedse sneeuw


6 januari – Leerlinge wint Intermediaire ll te Lisse

De eerste wedstrijd van het jaar was voor leerlinge Inge Broeken met haar black beauty Cavendish. Zij kwamen aan de start op de subtop wedstrijd te Lisse in de Zware Tour en reden voor de tweede keer ooit een Inter ll proef.  De eerste keer werd het startbewijs voor de Grand Prix al meteen behaald, maar omdat het toen meer overleven was dan wedstrijd rijden, werd besloten om niet direct de overstap te maken. Dit pakte goed uit! Veel bewuster en met tien keer meer controle reed Inge de baan door. Hiermee wonnen zij hun rubriek!

Cavendish